Financieel onafhankelijk worden door een Side Hustle

12 ideeën voor een side hustle om financieel onafhankelijk te worden

Wil je meer geld verdienen naast je huidige inkomsten? Dan is een side-hustle een ideale oplossing hiervoor. En dat is geen overbodige luxe vandaag de dag.. Het leven word alsmaar duurder en duurder en onze inkomens stijgen niet evenredig mee. Met een side-hustle zorg je ervoor dat je gewoon je leven kunt blijven leiden zoals je dat doet en zelfs net een beetje extra te besteden hebt. Een ander groot voordeel is dat je aan je side-hustle kunt werken wanneer jou dat uitkomt.

Maar wat voor sidehustle past bij jou?
In dit artikel delen we 12 toffe side-hustles waar je mee kunt starten. 12 side-hustles voor meer inkomen, bekijk de onderstaande twaalf ideeën en kom erachter welke side hustle jij kan starten.

1. Teksten schrijven voor geld
Er is een constante en grote vraag naar teksten voor allerlei doeleinden. Voor velen is het schrijven van teksten een vrij simpel uit te voeren taak en dat maakt het dus een ideale side-hustle. Deze teksten zijn voornamelijk productomschrijvingen, blogs en informatieve pagina’s. De opdrachtgever geeft aan wat het onderwerp van de tekst is en wat belangrijk is om in de tekst te vermelden. Jij hoeft deze vervolgens alleen nog te schrijven. Opdrachten kun je via verschillende websites vinden: ● TextBroker ● SiteDeals ● Hoofdkraan De vergoedingen hiervoor variëren; je kunt per woord betaald krijgen, per tekst of per complete opdracht (meerdere teksten). Vaak geven opdrachtgevers aan wat het budget is en jij kunt hierop besluiten of dit interessant voor je is of niet.

2. Teksten vertalen
Ook het vertalen van teksten is een lucratieve job. Als je 1 of meerdere vreemde talen spreekt en kunt schrijven is dit misschien nog wel interessanter dan het schrijven van teksten. Veel Nederlandse bedrijven willen hun business internationaliseren en hebben vertaalde content hiervoor nodig. De vergoedingen zijn erg goed (vanaf 4 cent per woord gemiddeld) en je hoeft puur en alleen de aangeleverde teksten te vertalen. Een tekst van 500 woorden is in ongeveer 30 te vertalen wat je een uurtarief van 40 euro oplevert.

3. Virtuele assistent worden
Als virtuele assistent doe je dezelfde taken als een normale assistent maar dan op afstand via het internet. Je ondersteund ondernemers met een deel van hun taken waar ze zelf niet aan toekomen of wat teveel tijd kost. Denk herbij aan taken zoals administratie, telefoontjes beantwoorden, emails beantwoorden, social media kanalen beheren en afspraken inplannen in de agenda.

4. Start een niche blog
Een blog kan ook een leuke en interessante side-hustle zijn. Het voordeel aan een eigen blog is dat je er aan kunt werken wanneer jou dat uitkomt en je niet met directe opdrachtgevers zit. Als je een blog start over een onderwerp wat je leuk vind ga je er niet alleen geld mee verdienen maar ook een hoop voldoening uithalen. Geld verdienen met je blog kan op meerdere manieren waarvan enkele methodes zelfs passief geld kunnen gaan opleveren. Verdienmodellen voor blogs:
1. Affiliate marketing
2. Eigen producten verkopen (fysiek en/of digitaal)
3. Google Ads
4. Gastartikelen verkopen aan andere bloggers

Het starten van een blog is vandaag de dag zo gedaan. Je registreert een domeinnaam met webhosting, installeert vervolgens WordPress en je kunt beginnen met content maken en publiceren!

5. Begin een affiliate website
Ook affiliate websites zijn perfect als side-hustle. Ze zijn populairder dan ooit en dat is niet voor niets; je kunt er heel erg goed mee verdienen. Je kunt affiliate websites in grote lijnen vergelijken met blogs, behalve dat je via affiliate sites puur en alleen producten van anderen promoot. Een ander groot voordeel is dat je een affiliate site over vrijwel elk onderwerp wat je wilt kunt starten. Kies dus een onderwerp waar je interesse in hebt, maak- en publiceer content hierover en promoot vervolgens producten die hierbij aansluiten. Een nadeel van affiliate marketing is dat het een lange termijn spel is. Je verdiend meestal pas na een paar maanden je eerste geld dus hier geldt: eerst zaaien en dan oogsten. De keerzijde van dit is echter weer een pluspunt: als je inkomsten eenmaal lopen blijven ze lopen en hoef je er niet telkens opnieuw tijd in te investeren.

6. Begin een niche webshop
Een webshop starten klinkt misschien als een big-deal, maar een succesvolle webshop hoeft helemaal niet groot te zijn. Juist de kleinere webshops met een specifiek productaanbod doen het erg goed zonder dat dit een fulltime job is. En dat maakt het geschikt als side-hustle! Als je een webshop start in een markt waar je zelf enthousiast over bent kun je dit al snel tot een succes maken. Zeker als je met een leverancier gaat samenwerken die aan dropshipping doet zodat je geen voorraad hoeft in te kopen en pakketjes hoeft te versturen.

7. Of een Print on Demand shop
In plaats van een webshop kun je ook kiezen om een print-on-demand (POD) shop te beginnen. Dit is een webshop waar je bedrukte producten verkoopt. Je kunt deze designs en ontwerpen zelf maken, laten maken of zelfs de klant laten insturen. Het principe is vergelijkbaar met dropshippen: zodra je een verkoop hebt zorgt je POD leverancier ervoor dat het product bedrukt word met het ontwerp en vervolgens naar de klant zal worden verstuurd.

8. Verhandel spullen op marktplaatsen
Goede, ouderwetse handel.. wie houd er niet van? Handelen op marktplaatsen is een lucratieve bijverdienste. Of je nu in tweedehands of nieuwe spullen handelt, je vind vrijwel altijd een koper. En je kunt er goed geld aan verdienen. Een slimme manier is om zelf via Marktplaats koopjes te scoren en deze vervolgens met winst door te verkopen. Er zijn genoeg mensen die snel geld nodig hebben en zo hun spullen tegen lage tarieven aanbieden. Dat is win-win!

9. Maak een ebook
Deel jouw kennis, ervaring en ideeën in een eigen e-book en verkoop deze online. En voordat je denkt dat je geen verhalenschrijver bent: geen zorgen. Ebooks zijn vooral populair rondon zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling. Je hoeft dus geen spannende verhalen te schrijven. Als je ebook af is bied je deze online aan op een eigen website. Je kunt de betaling en het leveren van het ebook volledig automatiseren met software zoals Plug&Pay.

10. Zet een online training op
En misschien wil je wel een stapje verder gaan: in plaats van een ebook een online training. Leer anderen iets waar jij goed in bent en krijg daarvoor betaald. Klinkt niet verkeerd toch? Het maakt in principe niet uit wat het is, als je er goed in bent en je kunt het goed uitleggen dan heb je een potentieel product. Via tools zoals Huddle kun je een online leeromgeving maken voor je training. Daarna kun je dit volledig automatisch verkopen en toegang verlenen.

11. Word verhuizer
Als je niet vies bent van sjouwen met meubels en andere spullen kan verhuizen een toffe side-hustle zijn. Veel mensen vinden dit verschrikkelijk om te doen of hebben niet genoeg handen om al het werk te verzetten. Het is misschien een zware taak maar je word er goed voor betaald.

12. Bouw websites om door te verkopen
Als laatste in de lijst: websites bouwen om door te verkopen. Het maken van websites is helemaal niet moeilijk met de techniek van vandaag de dag. En er is veel vraag naar starters-websites. Maak een mooie website met WordPress, zet er wat goede content op en bied deze vervolgens aan op SiteDeals of WebsiteTeKoop. Met name sites met veel content leveren goed geld op.

X